Emmaboda byggdens sportfiske klubb arrendera två klubbvatten, Svartegöl & Mosjön.

Svartegöl är ett put&take vatten som finns belägen 3km väster om Vissefjärda, väg mot Långasjö och Kroksmåla.

Sjöns yta är ca 3,3ha stor och har ett medeldjup på ca3-4m, max djupet är ca 8m.
Runt sjön finnes 8 st bryggor varav 3 är anpassade för rörelsehindrade fiskare, även stigen är åtgärdad i anslutning till dom bryggorna. Även toan är anpassad för rörelsehindrade.

Fisken som planteras in i sjön är rengbåge i vikterna 0,9-3,00kg vilken sätts ut 2-3 gånger per säsong.Sjön kalkas regelbundet för att säkerhetsställa ett stabilt och lagom högt ph värde.
Parkering ca 50m från sjön, i övrigt finns även väderskydd, grillplats och toa.

TILLLÅTNA FISKE METODER ÄR SPINN OCH FLUGFISKE, AGNAD KROK ÄR FÖRBJUDEN.

---------------------------------------------------------------------------------------

Mosjön är 35ha stor och har ett maxdjup på ca 10m.

Sjön ligger belägen mellan Ödevata och Björnasjö.
Man kan ta sig till sjön via Ödevata eller Vargsmåla.

Fiskarna som finns i sjön är naturliga d.v.s. gädda, aborre och vitfisk. Det finns även en båt att hyra.

Parkering finns vid vattnet